4 Kasım 2010 Perşembe

Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu’nu, Anayasa Mahkemesi’nin Yozgat Lisesi mezunu başkanı açtı

Bozok Üniversitesi’nin Yerköy İlçesi’ndeki Adalet Meslek Yüksekokulu, dün Anayasa Mahkemesi’nin Yozgat Lisesi mezunu Haşim Kılıç’ın da katıldığı bir törenle açıldı.

Kültür merkezi olarak inşa edilen ve bürokrasideki aksaklıklar sebebiyle tamamlanması 18 yıl süren bina, Adalet Meslek Yüksekokulu olarak kullanılmak üzere Bozok Üniversitesi’ne devredilmişti.

Yerköy halkı bayram ediyor

Bozok Üniversitesi bünyesinde Yozgat’ın Yerköy İlçesi’nde kurulan Adalet Meslek Yüksekokulu, dün Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın da katıldığı bir törenle açıldı.

Açılış törenine, Vali Necati Şentürk, Bozok Üniversitesi Rektörü İnci Varinli, Yozgat Milletvekilleri Bekir Bozdağ, Abdulkadir Akgül, Osman Coşkun ve Mehmet Ekici, Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı Ahmet Akyalçın, Anayasa Mahkemesi Üyeleri, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Erdener, yargı mensupları, Bozok Üniversitesi akademik personeli ve vatandaşlar katıldı. İlçede bir yüksekokulun açılması Yerköy halkı tarafından büyük sevinçle karşılandı.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, çok güzel hatıralarının olduğu Yerköy İlçesi’nde böylesine güzel bir okulun açılışında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, okulun ilçeye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Okul Bahçesine hatıra fidanı dikiminin ardından kurdele kesimi ve kokteyl ile devam eden açılış töreni “Hukuk ve Demokrasi” konulu ilk dersin verilmesi ile son buldu.

Valiliği, Başsavcılığı ve Baro’yu da ziyaret etti

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yozgat Valiliği’ne, Cumhuriyet Başsavcılığı’na ve Baro Başkanlığı’na da ziyarette bulundu.

Vali Şentürk’ü ziyaretinde Valilik Şeref Defteri’ni de imzalayan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yozgat’ta kendisine gösterilen misafirperverlikten dolayı teşekkürlerini dile getirdi.

Daha sonra Vali Şentürk tarafından Haşim Kılıç ve diğer misafirlere Galata Çamlık Otel’de yöresel yemeklerden oluşan mönü çeşidiyle bir öğle yemeği verildi.

Haşim Kılıç, Cumhuriyet Başsavcılığı ve Baro Başkanlığı’nı da ziyaret ettikten sonra Yozgat’tan ayrıldı.

Haşim Kılıç da bir Yozgat Lisesi mezunu

Anayasa Mahkemesi’nin kuruluşunun 47. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada devletin kurumlarına demokrasi uyarısında bulunarak halkın takdirini toplayan Haşim Kılıç, hayatının ilk yıllarını Yozgat’ta geçirmiş bürokratlardan birisi. İlk, orta ve lise öğrenimini Yozgat’ta tamamlayan Kılıç’ın hafızası, çocukluk ve ilk gençlik yıllarına dair Yozgat hatıralarıyla dolu.

1950 yılında Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesinde dünyaya gelen Haşim Kılıç, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, gazeteci şair ve yazar merhum Abbas Sayar ve gazeteci Taha Akyol gibi Yozgat Lisesi mezunlarından.

Üniversiteye 3 bin adet fidan hediye etmişti

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, çocukluk ve ilk gençlik yıllarını geçirdiği Yozgat’a vefa göstererek, 2009 yılı Nisan ayında Bozok Üniversitesi’ne soğuğa dayanıklı çam, katalpa ve tespih ağacı fidanı hediye etmişti. Haşim Kılıç, önceki yıl kendisini ziyaret eden Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli’ye verdiği “destek” sözü kapsamında, üniversiteye 3 bin adet çam, katalpa ve tespih ağacı fidanı göndermişti.

Hiç yorum yok: