4 Şubat 2016 Perşembe

Sertifikalı girişimcilere geri ödemesiz 36 bin Lira

İŞKUR İl Müdürü Nevzat Atak, “KOSGEB’in girişimcilere verdiği önemli destekler var. Özellikle engelli vatandaşla geri ödemesiz 36 bin lira hibe veriyor. Bu hibeden yararlanmak için ise mutlaka girişimcilik kursuna katılmak ve girişimcilik sertifikasını almak gerekiyor” dedi.


Sertifika töreni

Yozgat Belediyesi, KOSGEB İl Müdürlüğü ve İŞKUR İl Müdürlüğü’nün işbirliğiyle düzenlenen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı”nı tamamlayan 28 kursiyere sertifikaları, Yozgat Belediyesi Meclisi Toplantı Salonu’nda düzenlenen törenle verildi.

Törene Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, İŞKUR İl Müdürü Nevzat Atak ve kursiyerler katıldı.

Törende konuşan Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, KOSGEB projelerinin özellikle genç girişimciler için önemli fırsatlar sağladığını söyledi. Girişimcilik kursunu tamamlayan kursiyerlerin açacakları iş yerlerinin Yozgat ekonomisine önemli katkı sağlayacağını ifade eden Karslıoğlu, “Girişimcilik kursunu başarılı bir şekilde tamamlayan kursiyerlerimiz, bu gün bu belgeyi almaya hak kazandı. Artık sertifikalı birer girişimci oldular. İnşallah açacakları işletmelerle Yozgat ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlayacaklar. İnşallah her biri güzel işlere imza atarlar” diye konuştu.

İŞKUR İl Müdürü Nevzat Atak ise, son yıllarda girişimcilik kursuna talebin arttığını söyledi. Gelen talepleri değerlendirdiklerini belirten Atak, “KOSGEB’in girişimcilere verdiği önemli destekler var. Özellikle engelli vatandaşla geri ödemesiz 36 bin lira hibe veriyor. Bu hibeden yararlanmak için ise mutlaka girişimcilik kursuna katılmak ve girişimcilik sertifikasını almak gerekiyor” dedi.

Konuşmaların ardından girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan 28 kursiyere sertifikaları verildi. 

Hiç yorum yok: