1 Şubat 2016 Pazartesi

Vatan savunmasına Sorgun ve Aydıncık’tan 2 şehit

Jandarma Kdm. Üstçavuş Nusret Atmaca ve Jandarma Uzm. Çavuş Erbaş Bekir Şimşek
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK’ya karşı sürdürülen operasyonda, Sorgun nüfusuna kayıtlı Jandarma Kıdemli Üstçavuş Nusrat Atmaca ile Aydıncık nüfusuna kayıtlı Jandarma Uzman Çavuş Bekir Şimşek, şehid oldu. Her iki askerin de Şanlıurfa’dan geçici görevle Diyarbakır’ın Sur İlçesi’ne sevk edildikleri öğrenildi.

Şehid Bekir Şimşek’in ağabeyi Adem Şimşek, “Biz sekiz kardeşiz. Sekizimiz de tekrar askere gitmeye hazırız. Vatan sağ olsun, millet sağ olsun” dedi.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK’ya karşı sürdürülen operasyonda, Sorgun nüfusuna kayıtlı Jandarma Kıdemli Üstçavuş Nusrat Atmaca ile Aydıncık nüfusuna kayıtlı Jandarma Uzman Çavuş Bekir Şimşek, şehid oldu.

26 yaşındaki Şehid Bekir Şimşek’in, Şanlıurfa’dan geçici görevle Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde görevlendirildiği öğrenildi.

Şehidin ağabeyi: Bütün kardeşlerimiz cepheye gitmeye hazır

Şehid Bekir Şimşek’in ağabeyi Adem Şimşek, kardeşi ile en son iki gün önce telefonla görüştüğünü, sabah da şehit haberini aldıklarını belirterek, “Daha 5-6 aydır görev yapıyordu. Biz sekiz kardeşiz. Sekizimiz de tekrar askere gitmeye hazırız. Vatan sağ olsun, millet sağ olsun. Yapacak bir şeyimiz yok. Tekrar cepheye savaşmaya gitmeye hazırız” diye konuştu.

36 yaşında evli ve 2 çocuk babası olan Jandarma Kıdemli Üstçavuş Nusrat Atmaca’nın da görev yeri Şanlıurfa’dan geçici görevle Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde düzenlenen operasyonlara katıldığı, ardından Diyarbakır'ın Sur İlçesi’nde görevlendirildiği öğrenildi.

İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Sorgun ve Aydıncık’ta şehidlerin baba evlerini ziyaret ederek ailelerin acılarını paylaştı, taziyelerini iletti.

Şehitlerin cenazeleri, yarın ikindi namazından sonra düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.

Hiç yorum yok: